Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2020

Το Πάρτι των Beatles, with a little help of ...their friends


 Πολύ πριν ο Λουκιανός κάνει το πάρτι με την πιο εκλεκτή λίστα προσκεκλημένων στην ελληνική μουσική σκηνή, τα "σκαθάρια" έκαναν ένα δικό τους προσκλητήριο διακεκριμένων -ζώντων και τεθνεώτων- στο εξώφυλλο ενός δίσκου όπου συναντήθηκαν (μεταξύ άλλων) ο Καρλ Γιουνγκ με τον Μάρλον Μπράντο, ο Μπομπ Ντύλαν με τον Μπέρναρ Σο, ο Γουίλιαμ Μπάροουζ με την Μέι Γουέστ και η Μάρλεν Ντίτριχ με τον Καρλ Μαρξ! Επρόκειτο για το εξώφυλλο του όγδοου άλμπουμ των Beatles “Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band”, που κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 1967.

Το εξώφυλλο κέρδισε, όντως, τις εντυπώσεις -βραβεύτηκε άλλωστε ως το καλύτερο εξώφυλλο δίσκου της χρονιάς! Αλλά και τα τραγούδια του δικαιωματικά κατέκτησαν την κορυφή και έκαναν τον δίσκο έναν απο τους σημαντικότερους στην ιστορία της μουσικής. Τόσο πολύ ώστε το περιοδικό Rolling Stone τον κατέταξε στην πρώτη θέση της λίστας με τα 500 κορυφαία άλμπουμ όλων των εποχών.
Το "With a Little Help from My Friends" είναι ένα απο τα πιο αναγνωρίσιμα τραγούδια των Beatles:
- Do you need anybody?
- I need somebody to love

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

η Τετραλογία, μια Αττικιουζέλ κι ένα Μουγκ για τον Μούτση

  Το 1975, σε μια εποχή που η Ελλάδα βγαίνει από την επτάχρονη τυραννία και δονείται από τις επαναστατικές μουσικές του Θεοδωράκη στα πικάπ ...