Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2020

Οι FINAL ACT έσπασαν την καραντίνα


 Άλλος πολύ, άλλος λίγο, όλοι έχουμε "σπάσει" την καραντίνα. Ελάχιστοι όμως το κάναμε με έναν δημιουργικό τρόπο, όπως το έκαναν οι Final Act, που ...κυκλοφόρησαν πριν λίγες ημέρες το καινούργιο τους digital EP.

Ανήσυχοι, όπως όλοι οι καλλιτέχνες, δημιουργικοί όπως οι περισσότεροι νέοι που "σχεδιάζουν για το αύριο, αντί να μετανιώνουν για το χτες", αισιόδοξοι όπως οι άνθρωποι που ψάχνουν νέες χώρες και χτυποκάρδια και δοτικοί, όπως οι σπιτικοί μάγειρες που στρώνουν τραπέζια για τους φίλους τους ο Πάνος και η παρέα του συνεχίζουν να μας εκπλήσσουν και να φέρνουν φως σε μέρες σκοτεινές.

Οι FINAL ACT ήταν μια παρέα παιδιών που ξεκίνησαν να παίζουν για το κέφι τους, αλλά σύντομα εξελίχτηκαν σε ένα από τα πιο ζωντανά μουσικά κύτταρα όχι μόνο στην Κορινθία, αλλά σε όλη την Ελλάδα. Μέσα σε λίγα μόλις χρόνια, στην αρχή διεκδίκησαν και τελικά κέρδισαν το δικαίωμα στο όνειρο. Κέρδισαν την εμπιστοσύνη σπουδαίων καλλιτεχνών, όπως οι Λάκης Παπαδόπουλος, Γιάννης Γιοκαρίνης, Νίκος Ζιώγαλας, Γιάννης Μηλιώκας, Φίλιππος Πλιάτσικας, Magic de Spell κ.ά. με τους οποίους κατά καιρούς συνεργάστηκαν.

Τον τελευταίο χρόνο οι FINAL ACT είναι σε έναν οργασμό καλλιτεχνικής δημιουργίας. Η αρχή έγινε με το τραγούδι τους «Κάλυμνος» παρέα με τον Θοδωρή Κοτονιά, σε στίχους του Χρήστου Πιτσίκου. Ακολούθησε η διασκευή της «Φάτα Μοργκάνα», με τον σπουδαίο Κώστα Θωμαΐδη (ποίηση Ν. Καββαδίας / μουσική Μ. Κωχ).
Πριν από λίγες ημέρες, όμως, το συγκρότημα “έσπασε” την καραντίνα και κυκλοφόρησε έναν νέο δίσκο, ένα digital EP που περιέχει πέντε νέα τραγούδια.

Εδώ συναντούν με τη σειρά που ηχογραφήθηκαν τους: Μικαέλα Δαρμάνη, Κώστα Παρίσση, MCD (Δημήτρη Κρητικό) και Χρήστο Νινιό. Το digital ep με τίτλο «The Final Act» υπογράφουν στιχουργικά οι: Θάλεια Αντουλινάκη, Πάνος Περιβολάρης και Βασίλης Μπαλάφας.

Tα τραγούδια του EP και οι συντελεστές τους αναλυτικά είναι:

1. Ελπίζω / Final Act ft Μικαέλα Δαρμάνη
στίχοι: Θάλεια Αντουλινάκη, μουσική: Γιώργος Παππάς

2. Ποιος έχει σειρά / Final Act ft Κώστας Παρίσσης
στίχοι / μουσική: Πάνος Περιβολάρης

3. Floreta / Final Act ft MCD
στίχοι: Θάλεια Αντουλινάκη, μουσική: Πάνος Περιβολάρης

4. Είδα μια πόλη / Final Act ft Χρήστος Νινιός
στίχοι: Θάλεια Αντουλινάκη, μουσική: Γιώργος Παππάς

5. Η Καρέκλα
στίχοι: Βασίλης Μπαλάφας, μουσική: Γιώργος Παππάς

Καλή συνέχεια παιδιά και θα το γιορτάσουμε στο Motown, όταν με το καλό αφήσουμε πίσω την λαίλαπα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

η Τετραλογία, μια Αττικιουζέλ κι ένα Μουγκ για τον Μούτση

  Το 1975, σε μια εποχή που η Ελλάδα βγαίνει από την επτάχρονη τυραννία και δονείται από τις επαναστατικές μουσικές του Θεοδωράκη στα πικάπ ...