Τετάρτη 1 Ιουλίου 2020

Η Άνι Λένοξ μας θυμίζει πόσο εύθραυστοι είμαστε όλοι

 Σκωτσέζα στην καταγωγή η Άνι Λένοξ δεν τσιγκουνεύτηκε να χαρίζει πλούσια συναισθήματα πότε με το "Sweet Dreams", πότε με το "Love is a stranger" και πότε το "Here comes the rain again".

Η παθιασμένη ακτιβίστρια γέμισε με σημάδια την εφηβεία μας με τις μουσικές της, αλλά σκίρτησε την καρδιά μας με το "Fragile", αυτό το υπέροχο, ευαίσθητο τραγούδι που έχει γράψει κι ερμηνεύσει o Sting. Το είπε μπροστά στον δημιουργό του θέλοντας να του κάνει έκπληξη κατά την τελετή βράβευσης του με το βραβείο Polar.

Το Fragile αποτελεί φόρο τιμής στον Αμερικάνο πολιτικό μηχανικό Μπεν Λίντερ ο οποίος το 1987 βρήκε φρικτό θάνατο στη Νικαράγουα, ενώ εργαζόταν σε ένα υδροηλεκτρικό έργο. Αιτία του θανάτου του, ήταν μια επίθεση από μια ελεύθερη συνομοσπονδία ανταρτών, που χρηματοδοτούνταν από τις Η.Π.Α., τους Contras. Έχει γίνει η μουσική επένδυση για πολλούς διαφορετικούς σκοπούς για την επαγρύπνηση του κόσμου, με πιο χαρακτηριστική τη χρήση του από τους οικολόγους, για την προστασία τόσο του περιβάλλοντος όσο και του πλανήτη.

(
Ας θυμόμαστε όλοι πόσο εύθραυστοι είμαστε...).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

η Τετραλογία, μια Αττικιουζέλ κι ένα Μουγκ για τον Μούτση

  Το 1975, σε μια εποχή που η Ελλάδα βγαίνει από την επτάχρονη τυραννία και δονείται από τις επαναστατικές μουσικές του Θεοδωράκη στα πικάπ ...