Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020

Shirley Bassey: Διάσημη όσο κι ο James Bond


Έχουν περάσει 64* χρόνια από τότε που η γεννημένη στο Κάρντιφ της Ουαλίας Σίρλεϊ Βερόνικα Μπάσεϊ, κόρη μιας Αγγλίδας και ενός Νιγηριανού, ξεκίνησε τη διεθνή καριέρα της, για να αναδειχθεί σε μία από τις πιο επιτυχημένες τραγουδίστριες της Βρετανίας.

Η αρχή έγινε από τα δεκατέσσερα χρόνια της: η μικρή Σίρλεϊ, η οποία για βιοποριστικούς λόγους εργαζόταν σε ένα εργοστάσιο που παρασκεύαζε λουκάνικα, άρχισε τα Σαββατοκύριακα να εμφανίζεται σε διάφορα μικρά κλαμπ. Το 1951 υπέγραψε το πρώτο της επαγγελματικό συμβόλαιο, με το παρθενικό single της, το «Burn my candle», να κυκλοφορεί στις 25 Νοεμβρίου του 1956.
Κάπως έτσι ξεκίνησε η περίοδος των μεγάλων επιτυχιών, με την ερμηνεύτρια να κυκλοφορεί περισσότερα από 40 άλμπουμ, οι πωλήσεις των οποίων έχουν ξεπεράσει τα 135.000.000 σε όλον τον κόσμο.
Μεταξύ άλλων έχει τραγουδήσει για τον Τζον Κένεντι, την ημέρα που ορκίστηκε πρόεδρος των ΗΠΑ, έχει ηχογραφήσει το «Something» των Μπιτλς κάνοντάς το μεγαλύτερη επιτυχία από ό,τι είχε κάνει το συγκρότημα, ενώ παραμένει η μοναδική ερμηνεύτρια που έχει τραγουδήσει σε τρεις ταινίες «Τζέιμς Μποντ», στις «Goldfinger», «Diamonds are forever» και «Μoonraker».
Εδώ η σπουδαία τραγουδίστρια είναι σε ένα σπάνιο ντουέτο με τον Alain Dellon στο Thought I'd Ring You και περιλαμβάνεται στο Album "Remember".
*Ήταν προγραμματισμένο για χτες, αλλά η αναχώρηση του Θεού μας χάλασε όλη την διάθεση...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

η Τετραλογία, μια Αττικιουζέλ κι ένα Μουγκ για τον Μούτση

  Το 1975, σε μια εποχή που η Ελλάδα βγαίνει από την επτάχρονη τυραννία και δονείται από τις επαναστατικές μουσικές του Θεοδωράκη στα πικάπ ...