Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2020

Η αιώνια λιακάδα του Μπιλ Γουίδερς


 Το Ain't No Sunshine είναι τραγούδι του Μπιλ Γουίδερς από το άλμπουμ Just as I Am (1971). Ο Γουίδερς το εμπνεύστηκε από την ταινία "Days of Wine and Roses" του Blake Edwards, στην οποία περιγράφεται το δράμα ενός ζευγαριού που παρασύρεται σιγά σιγά στον αλκοολισμό, δοσμένο με αρκετό μελοδραματισμό αλλά θαυμάσιες ερμηνείες. Οι κύριοι χαρακτήρες της ταινίας ήταν η Λι Ρέμικ και ο Τζακ Λέμμον και όπως εξήγησε ο Γουίδερς "είναι και οι δύο αλκοολικοί και είναι ταυτόχρονα αδύνατοι και δυνατοί".

Το "Ain't No Sunshine" έλαβε τη 280η θέση στον κατάλογο του Rolling Stone, 500 Greatest Songs of All Time και κέρδισε Grammy για το καλύτερο R&B Song το 1972. Έχει κάνει 144 επανεκτελέσεις και έχει ακουστεί σε πέντε διαφορετικές ταινίες (η πιο γνωστή το μια βραδιά στο Nottingh Hill), αλλά σε τέσσερις τηλεοπτικές σειρές -ανάμεσά τους ακόμα και σειρά κινουμένων σχεδίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

η Τετραλογία, μια Αττικιουζέλ κι ένα Μουγκ για τον Μούτση

  Το 1975, σε μια εποχή που η Ελλάδα βγαίνει από την επτάχρονη τυραννία και δονείται από τις επαναστατικές μουσικές του Θεοδωράκη στα πικάπ ...